14 de juny 2012

Presentació Llibres Afrontera a La Seu d'Urgell, divendres 15 de juny de 2012

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell acollirà aquest divendres vinent, a 2/4 de 8 de la tarda, la presentació de dos llibres que tenen com a tema central la frontera. Les obres han sorgit del congrés temàtic que es va celebrar a Puigcerdà, Bellver de Cerdanya i Llívia el març del 2010.

Els títols que es donaran a conèixer són L'afrontera. De la dominació a l'art de transgredir, d'Òscar Jané i Eric Forcada, i Observar les fronteres, veure el món, d'Òscar Jané i Queralt Solé. La presentació, organitzada per les editorials Afers i Mirmanda, comptarà amb les intervencions dels coautors i també de Lluís Obiols, president de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell; i Marta Pallarès, geògrafa i autora d'un dels articles en el qual s'analitzen les relacions frontereres entre Andorra i la Seu d'Urgell .

La primera obra proposada, 'L'Afrontera', està fet i pensat des de Perpinyà, però també a Barcelona, a Girona i al País Valencià. És la plasmació d'un seguit de reflexions, des d'àmbits professionals i sensibilitats diferents, però totes amb la coincidència d'un debat per a superar les fronteres. El segon evoca les paraules de Pierre Vilar quan deia que "és a les fronteres on millor es coneix la història del món".

Notícies a: