03 d’abril 2013

Presentació Nou llibre "Ultralocalisme" a Barcelona, dijous 11 d'abril a les 20h


>> El dijous 11 d'abril a les 20 hores, al Cafè Mandacarú (carrer Magalhães, 35, Poble Sec-Barcelona) presentem el llibre «Ultralocalisme. D'allò local a l'universal».

Hi intervindran: Òscar Jané (editor de «Mirmanda»), Eric Forcada (autor i membre del grup Mirmanda) i Carla González Collantes (autora).

Serà un debat obert entre música i pensaments alliberats... Hi sou tots/es convidats/des!!

Autors/es del llibre: Enric Pujol, Eric Forcada, Toni Vives, Carla González Collantes, Paül Limorti, Jacques Rancière, Andreu Balent i Xavier Serra.

"... l’ultralocalisme és un pas natural, en oposició frontal al cosmopolitisme de boutique i als usos banals, mistificats, del nou concepte de «globalització». Del localisme ultrancer, no cal ni parlar-ne. És una posició que avui ningú no defensa. La clausura mental en un espai limitat, arcàdic, resultaria avui un exercici falsificat i insostenible, si no és com a ficció literària. Què és llavors l’ultralocalisme? O més aviat, què vol ser? La reconstrucció teòrica d’un present, d’un espai «universal», però aprofitant unes «virtuts» massa sovint menystingudes. Un «universalisme» sense ocultacions, sense bandejaments deformadors, sense imposicions geopolítiques interessades, sense jerarquies «massa locals» que han estat acríticament acceptades com a non plus ultra de la modernitat «cosmopolita». Barcelona, mite d’una capital, ha quedat perduda en els seus anhels de «grandesa» cultural, que renega per raons de màrqueting social d’una herència intricada i espessa, però activa i impel·lent. Lluny queda actualment, però, en la imaginació constructora de les elits barcelonines, la idea d’un tot cultural constituït des dels indrets més prolífics del territori."

+ Info de l'esdeveniment: https://www.facebook.com/events/439915092768713/?ref=3