21 de gener 2008

Mirmanda a ICATfm, 15 de gener de 2008

MIRMANDA

PER JORDI CERVERA (poseu "mirmanda" al cercador d' ICATfm i sentireu l'Àudio)

Mirmanda és la nova revista de cultura nascuda a la Catalunya Nord amb voluntat d'arribar arreu. El primer número es dedica a la figura de Joan Borrell.

Mirmanda ja era una ciutat esplendorosa quan Barcelona només era un prat. Mirmanda va ser construïda a l'època cèltica per una colla de gegants a les ribes de la Cantarana, pels pendents baixos dels Aspres, a tocar del vilatge encara inexistent de Terrats, al Rosselló, i aquest mite cantat per Verdaguer és precisament el que han escollit un grup d'intel·lectuals de la Catalunya Nord per batejar la nova revista de cultura dirigida per Marie Grau i Oscar Jané.
La publicació, en català i francès, recull en certa manera l'esperit de "La Clavellina", la revista desapareguda l'any 1902, i persegueix tres objectius: ser una àgora de la diversitat i un empori de pensaments, reflectir la realitat en les llengües del quotidià, el català i el francès, i aglutinar persones i institucions al voltant d'un projecte ampli i comú.
El primer número de Mirmanda es titula "Joan Borrell, un país i la filosofia universal de la imaginació".
Un monogràfic que, més que fer un homenatge a la persona, vol reflectir la voluntat de fer país, de parlar d'un país que va més enllà de les fronteres i que Joan Borrell va escampar arreu, tot i ser una personalitat poc coneguda al sud de la seva Catalunya, la que va portar cap a París.

La revista de cultura Mirmanda, des de Perpinyà i amb voluntat de ser universal.